Från tall furubrädor till sängar

Vi tillbringar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen. Sovplatsen och dess omgivning är därför desto viktigare. Våra handgjorda träsängar kan göra underverk här. Du behöver det också: Enligt studien klagar en tredjedel av Svenskarna på rastlös och dålig sömn. Detta har negativa konsekvenser för fysisk och mental hälsa och prestanda. Vilande sömn å andra sidan håller dig frisk, fit och vital. Och det gör dig glad!
Vi har delat med oss av lite tips för mer kvalitetssömn:

Massiva träsängar: När du gör en säng, så sover du

Kvaliteten på sömnen beror inte minst på sängen du ligger på. Det borde vara en massivt träbädd. För endast med naturligt behandlade trämöbler bevaras de positiva egenskaperna hos trä som råvara.

”Trä är andningsbart och fuktreglerande, vilket innebär att det förbättrar rumsklimatet”, säger en av våra snickare i Göteborg. Trä med öppna porer har också en antibakteriell, antistatisk och damm avvisande effekt. Ett tydligt argument för allergiker att lita på en solid träsäng.

Tall säng: Det finns kraft i sten tall

Människor har utnyttjat kraften i tall i århundraden. Vetenskapen visar att de har rätt: att en tallbädd bidrar till en signifikant minskning av hjärtfrekvens och blodtryck har bevisats i en omfattande studie. Lukten av tallen, som upplevs som trevlig, och pinosylvin som lagras i skogen lugnar också nervsystemet, främjar djup avkoppling och sömn, minskar känsligheten för vädret och säkerställer en stabil cirkulation när lufttrycket fluktuerar.

”Tallbäddar är vår specialitet”, säger en av våra snickare från Göteborg. ”Vi är glada att kombinera tall med andra träslag i våra sängmodeller. Å ena sidan använder vi deras positiva och hälsofrämjande egenskaper och å andra sidan sätter vi visuella accenter. ”

Vilket sovsystem erbjuder vi

Ett sovsystem är det perfekta komplementet till en massivt träbädd. Vårt snickeri erbjuder därför, enligt oss, den bästa på marknaden. Hjärtat i det unika systemet är speciella fjäderkroppar av bok eller tall. Dessa möjliggör ett flexibelt sjunkdjup på upp till sju centimeter och anpassar sig därmed till kroppen. Ryggraden är lättad.

Ingen tungmetall: Metallfri är störningsfri

Elektromagnetiska fält kan leda till sömnstörningar hos känsliga människor. Även om dessa förekommer naturligt påverkas de av elektriska apparater och metalldelar. Elektriska apparater bör därför förbjudas från sovrummet så mycket som möjligt. Speciellt smarttelefonen på nattduksbordet är ingen bra idé.

Sängramen, lamellramen och madrassen ska vara fri från metall. ”Vi koncentrerar oss på metallfria massiva träbäddar av goda skäl”, förklarar VD:n för snickeriet. ”En specialutvecklad kantanslutning säkerställer största möjliga stabilitet.”

En bit natur i sovrummet

Vårt snickeri erbjuder inte bara sängar och sovsystem i massivt trä. Sortimentet för bättre sömnkvalitet avrundas av många andra naturprodukter. Dessa inkluderar täcken gjorda av naturliga produkter samt madrasser. Vill du också ta in mer natur till ditt sovrum?