Inredningstips för en helt underbar atmosfär i vardagsrummet

För många är det viktigaste rummet i huset eller lägenheten vardagsrummet. Rummet där du tillbringar mysiga kvällar, där hela familjen samlas och där gäster tas emot – vardagsrummet. Därför bör du noga överväga vad som är viktigt för dig för att känna dig bekväm i detta rum under många år när du inreder ditt vardagsrum. Våra tio tips bör inspirera dig:

Planering

Som vanligtvis är fallet i livet är planering avgörande vid inredningen av vardagsrummet. Tänk noga på vilka möbler du behöver, vilka färger du gillar och vad som är absolut nödvändigt för dig så att du känner dig bekväm i ditt vardagsrum. Om du väljer högkvalitativa möbler av massivt trä, kommer din snickare att ta hand om planeringen tillsammans med dig.

Kvalitet

Det är viktigt att du njuter av ditt nya vardagsrum så länge som möjligt. Du bör därför fästa särskild vikt vid möbelkvaliteten när du köper. Vardagsrumsmöbler av hög kvalitet är vanligtvis lite dyrare att köpa än möbler från stora möbelaffärer eller postorderföretag online, men denna investering lönar sig definitivt. När du köper nya köksapparater eller köper en bil, uppmärksammar du inte bara design och funktionalitet utan också kvalitet – varför inte också med vardagsrumsmöbler?

Färger

De färger du väljer för ett rum har ett betydande inflytande på effekten av ett rum – vare sig det är färgen på väggen, på möblerna eller på dekorativa föremål. Vi rekommenderar att du använder varma färger (gula och röda toner) eller subtila toner (vit, grå, brun, beige) för väggfärg och möbler och lägger till färgaccent i rummet med små dekorativa föremål och tillbehör, till exempel med färgglada kuddar på soffan, glänsande bildramar på väggarna eller med en stor fotoduk. Om du bestämmer dig för snygga möbler eller väggfärger, bör du definitivt fråga dig själv i förväg om du fortfarande kommer att känna dig bekväm om några månader eller om du kommer att ha tröttnat på det.

Belysning

Belysningen bidrar också väsentligt till den känsliga atmosfären. Det vore bäst om du kunde justera ljuset som du vill, till exempel att belysa rummet starkt när barnen leker eller dämpa ljuset för den romantiska kvällen i soffan. Vi rekommenderar att du installerar olika belysningssystem, till exempel en taklampa för dagen, en bordslampa för en mysig läskväll eller en golvlampa med dämpat ljus för kvällen med din partner.

Utrustning

Lägg inte onödiga möbler i ditt vardagsrum. Tänk i förväg vilka möbler du absolut behöver och framför allt hur mycket förvaringsutrymme du behöver så att du kan hålla ditt vardagsrum snyggt.

Dekoration

Ta med färg och mysighet i ditt vardagsrum. Detta fungerar bäst med dekorationer och krukväxter. Var kreativ och lita helt på din smak.

Blandning av ”Gör det själv” och ”Låt proffs göra det”

För att spara kostnader, vill du själv inreda vardagsrummet? Inga problem om du har lite manuella färdigheter, verktyg och kunskap. Om du väljer högkvalitativa vardagsrumsmöbler från din snickare kommer han också att ta hand om den professionella monteringen. Detta har fördelen för dig att du inte behöver tåla små fläckar senare. I grund och botten finns det dock en avgörande fördel om du själv tar hand om en del av inredningen och din vardagsrumsdesign: Du kommer att ha särskilt nöje med det eftersom du alltid kommer att bli påmind om vad du har skapat med dina egna händer. Om du o andra sidan skulle vilja anställa en professionell snickare i Göteborg så finns vi här för dig, kontakta oss!

Pågående förändring

För att du ska känna dig bekväm i ditt vardagsrum under lång tid, bör du göra små förändringar fortlöpande: Ändra dekorationen beroende på årstid och säsong, byt ut mattor och kuddar för att ställa in nya färgaccent, eller så kan du också välja större inomhusväxter – och ditt vardagsrum kommer att lysa i ny prakt igen.

Skapa minnen

Ge rummet personlighet och låt det inte se sterilt ut. Det bästa sättet att göra detta är att integrera personliga föremål och minnen: barnens hantverk som dekoration, den favoritmysiga filten från din egen barndom eller familjebilderna i vackra, kreativa ramar.

Visa storhet

Om ditt vardagsrum är väldigt litet och du är rädd att det kan se för trångt ut, finns det några knep: Häng en stor spegel i vardagsrummet som gör att rummet verkar större å ena sidan och ljusare tack vare ljusreflektionen. Dessutom bör du begränsa dig till några möbler och dekorativa föremål och sätta dem i rampljuset. I synnerhet när du köper möbler bör du se till att de ser smala och eleganta ut och att de till och med kan erbjuda dolt förvaringsutrymme för dina tillhörigheter. Horisontella ränder (t.ex. på tapeter eller mattor) gör att rummen ser bredare ut.

Lycka till med att implementera våra tips! Om du bestämmer dig för ett vardagsrumsarrangemang av massiva trämöbler, hjälper vi dig gärna som en av Göteborgs bästa snickare!