Massivt trä hemifrån – rakt in i vardagsrummet

Massiva trämöbler är tillbaka i trenden. För oss som ett snickeri som har förpliktat sig med hjärta och själ till det materiella träet är detta en mycket positiv och förutsägbar trend. Förutsägbar? Ja, för vi märker att medvetenheten om hållbarhet växer. Detta gäller inte längre bara områden som mat, utan inkluderar alltmer bostadsutrymme. Massiva trämöbler gjorda från lokala skogar som tall, ek eller gran ger ett värdefullt bidrag här.

Fördelar med möbler i massivt trä

Fördelarna med massiva trämöbler är uppenbara: naturligt trä gör vardagsrummet mysigt, det ger det en varm atmosfär och skämmer bort dig med en enastående, trevlig doft. Dessutom är möbler av massivt trä stabila och robusta och ger dig år av nöje. Du behöver inte oroa dig för om dina möbler kommer att klara kraven i huset eller i lägenheten. I ett kök av massivt trä kan du svänga träskeden som du vill och oavsett hur ofta du öppnar och stänger lådor och dörrar: det är du som bestämmer. Möbler av massivt trä kan också infinna sig i barnrummet. De kommer att tjäna dina små virvelvindar där som en mysig tillflyktsort och en spännande lekplats.

På tal om barnrum: Ofta måste så mycket utrymme som möjligt skapas i ett relativt litet utrymme. Ytterligare fördelar med möbler i massivt trä från snickaren är flexibiliteten och möjligheten att göra varje säng, varje skåp och varje bord efter mått. Här kombineras våra kunders speciella önskemål med vår mångåriga erfarenhet av möbelkonstruktion till ett unikt, platsbesparande och långvarigt koncept. Naturligtvis inte bara i barnkammaren utan i alla rum.

Massiva trämöbler från regionen

För våra möbler använder vi huvudsakligen massivt trä från regionen kring Göteborg, som vi köper från lokala jordbrukare från Sverige. Å ena sidan säkerställer detta att endast trä av bästa kvalitet används, och å andra sidan skyddar vi miljön genom att använda lokala, förnybara träslag, eftersom långa transportvägar undviks och rensning av stora områden av tropiskt trä inte stöds. Vill du förverkliga ditt drömhem med skräddarsydda möbler i massivt trä? Vi ser fram emot att lära känna dig personligen och visar gärna alternativen! Kontakta oss som din snickare i Göteborg!