SKRÄDDARSYDDA MÖBLER – EN PRAKTISK GUIDE

Att beställa skräddarsydda möbler ger dig möjlighet att utforma din lägenhet på ett sätt som bäst passar dina personliga preferenser. Tack vare många fördelar har denna lösning varit extremt populär nyligen, men den är inte helt utan nackdelar. Av denna anledning undrar människor som planerar att bygga, köpa eller renovera ett hus ofta om skräddarsydda möbler är ett alternativ som är värt att överväga. Vi har diskuterat denna fråga i det här inlägget.

HAR JAG EN FRI HAND NÄR JAG KÖPER SKRÄDDARSYDDA MÖBLER?

Kort sagt – ja. Snickarna klarar utmaningen att uppfylla kundens vision på alla sätt. För att detta ska vara fallet, försök naturligtvis att arbeta nära med företrädare för företaget vars tjänster du använder.

Innan din beställning accepteras kommer din snickare troligen att be dig träffas på den plats där dina möbler ska placeras. Även om du redan har gjort korrekta mätningar, vill specialisten verkligen jämföra dem med verkligheten för att undvika oönskade och ibland till och med irreversibla fel. Exakt design är det viktigaste elementet i produktionen av skräddarsydda möbler.

VILKA MATERIAL ÄR VÄRDA ATT LITA PÅ

Att välja det material som dina skräddarsydda möbler ska tillverkas av är ett av de viktigaste och samtidigt de svåraste besluten. De flesta kunder försöker upprätthålla en balans mellan produktens kvalitet och dess pris, vilket kan uppnås på flera sätt. Utan tvekan är den mest populära av dem kombinationen av äkta träfronter med träbaserade element. En del väljer å andra sidan möbler som endast är gjorda av brädor som imiterar naturligt råmaterial, men den här lösningen är inte hållbar.

Om du satsar på äkta trä kommer snickarverkstaden säkert att erbjuda dig flera träslag. Vilken är den mest anmärkningsvärda? Följande typer av möbler fungerar bäst vid tillverkning av specialtillverkade möbler:

  • Bok. På grund av sin vackra färg och livslängd används den mycket ofta. Dessutom är den resistent mot aktiviteten hos insekter som lever i trä. Tyvärr gör dess höga hårdhet svår bearbetning.
  • Lärkträd. När det gäller egenskaper liknar den bok, därför används den som ersättning.
  • Tall. Det är en av de mest populära träslag som används i möbelindustrin. Kombinationen av styrka och skönhet gör tall till en perfekt kandidat.

PRISER FÖR SKRÄDDARSYDDA MÖBLER

Det är inte möjligt att tillhandahålla en allmän prislista för snickeritjänster. Den slutliga kostnaden för beställningen beror dock på följande faktorer:

  • vilken typ av trä som används,
  • möblernas dimensioner,
  • ytterligare utrustning (typ av gångjärn, spjäll monterade i lådor och dörrar, dekorativa element),
  • typ av beläggning.

Som regel måste du betala mycket mer för skräddarsydda möbler än om de kommit från kedjebutiker. Till exempel, för att inreda ett kök på beställning, erbjuder en snickarverkstad. Handla möblerna i butik kan vara upp till två gånger mindre. Naturligtvis förändrar detta inte det faktum att köpa skräddarsydda möbler är ett utmärkt val. Den högsta kvaliteten på utförandet och full kompatibilitet med måtten på lägenheten neutraliserar eventuella olägenheter relaterade till deras pris.

Letar du efter ett företag som erbjuder professionella snickeritjänster i Göteborg? Du har kommit till rätt ställe! Kontakta oss som dina snickare i Göteborg!